Za prodavce

Gradski servis je zamišljen kao platforma koja će uzajamno pomoći i prodavcima i kupcima da na vrlo jednostavan način dođu do potrebnih resursa. Kao prodavac, u obavezi ste da kupcu dostavite originalni proizvod ili pružite uslugu na najbolji mogući način, profesionalno i u skladu sa svim propisima ili situacijom. Ponudu kreirate sami, uz najobjektivnije opise proizvoda koje prodajete ili usluga koje pružate. to znači da bi bilo poželjno da posedujete autentične fotografije svojih proizvoda i opis istih, kako bi kupac imao najrealniju predstavu šta kupuje. U trenutku kreiranja vašeg naloga, informativne stranice i lager proizvoda, potrebno je da naglasite što preciznije stanje lagera, jer sistem Gradskog Servisa prikazuje kupcima preostalo stanje magacina (lagera) na dnevnom nivou.

Naš servis se održava naknadama koje prodavci/serviseri plaćaju kako bi se našli u sistemu i bili vidljivi velikom broju posetilaca i potencijalnih kupaca. Procenat provizije koji prodavac plaća Gradskom Servisu će biti dogovoren prilikom registrovanja prodavca u sistem. U vreme trajanja vanrednog stanja i promotivnog testnog perioda oglašavanje i prodaja preko našeg sistema su besplatni.

Poželjno bi bilo da sami kreirate sadržaj jer Vi najbolje poznajete svoju delatnost. Svakako nije nužno da imate sve stavke, ali morate računati na dodatne troškove operativaca našeg servisa za rad na terenu koji će kreirati najbolji mogući sadržaj, tekstove, fotografije ili dokumentaciju.

Na strani Prijavi se nalazi se obrazac koji treba da popunite sa svim neophodnim podacima. Ukoliko imate bilo kakav problem molimo Vas da nam se obratite na imejl info@gradskiservis.net ili nas kontaktirate telefonom na broj 0653647777.

Kupci će Vas kontaktirati preko kontakt centra Gradskog Servisa. Porudžbine iz Vašeg kataloga proizvoda Gradski Servis će Vam prosledjivati u realnom vremenu na način koji ste odabrali prilikom popunjavanja obrasca za prijavu na Gradski Servis. Sve realizovane porudžbine i kupovine ostaju zabeležene u registru baze Gradskog Servisa i dostavljaće se na kraju meseca u formi koju odaberete. To može biti SMS, email, Viber ili neki drugi način, sa svim neophodnim podacima potrebnim za realizaciju prodaje.

Ne, Vaši podaci će biti sakriveni od bilo kog posetioca sajta Gradski Servis i služiće samo za servisni kontakt Gradskog Servisa sa Vama. Kontakt sa kupcem obavljate prilikom isporuke robe ili čak ni tad, ukoliko je dostava poverena trećim licima, recimo brzom poštom ili kurirskom dostavom.

Kao registrovani prodavac imate obavezu da poštujete dogovor izmedju kupca i Vas, u smislu kvaliteta ponudjenih proizvoda, rokova i termina dostave i adekvatne ambalaže pogotovu u vreme vanrednog stanja. Registrovani kupci imaju mogućnost da ostave recenziju i ocene proizvod, te ukoliko se desi da kupac ostavi lošu recenziju i ocenu kasnije može dovesti do narušavanja ugleda i reputacije. Svakako će Gradski Servis zadržati pravo na objektivnost recenzije i ocene proizvoda i objavljivanje istih.

Za kupce

Gradski servis je zamišljen kao platforma koja će uzajamno pomoći i prodavcima i kupcima da na vrlo jednostavan način dođu do potrebnih resursa. Kao kupac, u obavezi ste da prodavcu obezbedite nesmetanu dostavu, ispoštujete dostupnost podataka potrebnih za istu, kao i termin dostave koji ste naveli. Molimo Vas da poštujete dogovor na osnovu podataka koje ste uneli prilikom popunjavanja kroz proces, jer svako odstupanje u smislu neispravne adrese ili kontakt telefona može dovesti prodavca da odustane od prodaje ili mu stvori dodatne troškove. Gradski Servis će zamišljen tako da maksimalno olakša proces i kupovine i prodaje na obostrano zadovoljstvo.

Da, naš servis je potpuno besplatan za kupce i nema nikakvih skrivenih troškova. Naš servis se održava naknadama koje prodavci/serviseri plaćaju kako bi se našli u sistemu.

Kao kupac obavljate kupovinu prolazeći niz jednostavnih koraka i prilikom tog procesa ostavljate svoje lične podatke koji će biti iskorišćeni isključivo kao neophodni podaci za dostavu. Na servis možete napraviti nalog ali to nije obavezan korak. Prednost kreiranja naloga je to što kao registrovani kupac možete ocenjivati proizvode i pisati recenzije. Gradski Servis zadržava pravo da periodično upotrebi vaše podatke za slanje noviteta na sajtu, unosa novih artikala, ponuđača, kategorija proizvoda ili preporuke u vidu akcijskih cena.

Takvi noviteti bi bili poslati isključivo na imejl adresu koju ste naveli kroz proces kupovine.

Prodavci će Vas kontaktirati preko servisa Gradskog Servisa ili lično, zavisno od podataka koje ste uneli prilikom procesa kupovine. Porudžbine iz našeg kataloga proizvoda Gradski Servis će Vam dostavljati na način koji ste odabrali prilikom procesa kupovine. Sve realizovane porudžbine i kupovine ostaju zabeležene u registru baze Gradskog Servisa. Takođe ste u mogućnosti da nakon obavljene kupovine napišete recenziju i ocenite proizvod što će kasnije uticati na reputaciju prodavca, te Vas molimo da recenzija i ocena bude što objektivnija.

Ne, Vaši podaci će biti sakriveni od bilo kog posetioca sajta Gradski Servis i služiće samo za servisni kontakt Gradskog Servisa sa Vama. Kontakt sa prodavcem obavljate prilikom isporuke robe ili čak ni tad, ukoliko je dostava poverena trećim licima, recimo brzom poštom ili kurirskom dostavom.

Prava i obaveze Gradskog Servisa

Opis usluga

 

Gradski Servis je internet platforma zamišljena da lako poveže prodavce i kupce na jednostavan način.

Obaveze Gradskog Servisa

 

Gradski Servis se obavezuje da će obaveštavati prodavca o kreiranim porudžbinama u najbržem mogućem vremenu.

Odgovornost Gradskog Servisa

 

Gradski Servis se odriče odgovornosti o kvalitetu proizvoda, autentičnosti fotografija i opisa koji idu uz proizvode. O kvalitetu proizvoda i usluga brinu prodavci radi sticanja i održavanja što bolje reputacije. Gradski Servis se takođe odriče odgovornosti usled bilo kakve nastale štete usled nerealizovanog zahteva.

Prava Gradskog Servisa

 

Gradski Servis zadržava pravo da ne registruje prodavca/servisera u sistem ukoliko ustanovi nepravilnosti ili nelogičnosti prilikom prijave u sistem ili verodostojnosti podataka unetih prilikom prijave. Takođe zadržava pravo da ne prenese informacije o porudžbinama ukoliko je porudžbina sa nerealnim zahtevom ili postoji sumnja o potencijalno pogrešno unetim podacima (adresi kupca, nelogično velikim količinama proizvoda i sl.). Ukoliko se dese nelogičnosti ili nepravilnosti porudžbine, Gradski Servis će kontaktirati kupca radi provere ispravnosti unetih podataka za porudžbinu.